محققان می‌گویند می‌توان با کمک گرفتن از ماده جادویی گرافن، لباس‌ها یا جلیقه‌های ضد‌گلوله‌ای مقاوم‌تر از همیشه بسازند.

محققان می‌گویند می‌توان با کمک گرفتن از ماده جادویی گرافن، لباس‌ها یا جلیقه‌های ضد‌گلوله‌ای مقاوم‌تر از همیشه بسازند.

براساس گزارش بی بی سی محققان آمریکایی با انجام آزمایش‌های بالیستیک مینیاتوری به واسطه شلیک ریزگلوله‌های سیلیسی به صفحاتی از جنس گرافن دریافتند لایه‌هایی از این ماده به ضخامت یک اتم در حین جذب ضربه می‌توانند مقاومتی بیشتر از فولاد از خود نشان دهند.

گرافن ماده‌ای است که از ساختار آن متشکل از تک‌ اتم‌هایی است که در الگوی لانه‌زنبوری در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. این ماده بسیار نازک، مقاوم، قابل انعطاف و رسانا است و از قابلیت متحول ساختن صنعت الکترونیک و دیگر صنعت‌ها و تکنولوژی‌ها برخوردار است.

محققان دانشگاه ماساچوست برای آزمودن توانایی این ماده، از لیزر برای مشاهده نفوذ ریزگلوله‌های سیلیسی به درون لایه‌های گرافنی با ضخامت 10 تا 100 لایه استفاده کردند. محققان انرژی حرکتی ریزگلوله‌ها را پیش و پس از شلیک به سوی لایه‌های گرافنی محاسبه کردند.

مشاهده این رویداد با کمک میکروسکوپ‌های الکترونی نشان داد لایه‌های گرافنی پس از برخورد گلوله‌ها انرژی برخوردی را با کشیده شدن و تغییر حالت دادن به شکل مخروطی پخش می‌کنند و سپس در جهت‌های مختلف دچار ترک‌خوردگی می‌شوند. این آزمایش‌ها نشان داد مقاومت، انعطاف‌پذیری و سختی غیرعادی گرافن باعث می‌شود این ماده بتواند هشت تا 10 برابر فولاد از خود در برابر ضربه مقاومت نشان دهد.

با این‌همه واکنش مخروطی شکلی که گرافن از خود نشان می‌دهد، یکی از معایب این ماده به‌شمار می‌رود که محققان باور دارند این عیب و نقص ترک‌خوردگی ماده را نیز می‌توان با ترکیب گرافن با دیگر مواد برطرف ساخت.

گرافن در سال 2004 توسط دو دانشمند بریتانیایی، آندره گایم و کنستانتین نووسلوف کشف شد و در سال 2010 جایزه نوبل فیزیک را برای این دو دانشمند به ارمغان آورد.